Omgeving

De omgeving van Assel Don Bosco Centrum biedt mogelijkheden te over voor sport en spel. Er is een kampvuurplek en een bos waar nachtspelen en speurtochten gehouden kunnen worden. Voor de kampschuur is een basketbalveld. Langs de weg naar de villa kom je een sportveld tegen en bij de villa is ruimte voor een volleybalveld.

Assel ligt in een prachtig natuurgebied. Wild kijken kan s’morgens vroeg of ’s avonds laat vanaf verschillende wildkansels. Er zijn ook wildspeurtochten.

Vlakbij liggen mooie attracties als:

Apenheul,een bos vol loslopende apen. Meer dan de helft van de apen loopt gewoon los tussen de bezoekers. Zij komen soms heel dichtbij. Door  heel het park vind je handige spot- en kijktips.
Meer info:http://www.uitinapeldoorn.nl

Pretpark  Julianatoren. Vooral voor kinderen tussen de leeftijd van 1 tot 10 jaar is dit park heerlijk voor een dagje uit. Met ruim 60 attracties raken de kinderen niet uitgespeeld bij Julianatoren. Vanuit de uitkijktoren heb je een goed zicht op de Apeldoornse bossen.
Meer info: http://julianatoren.nl

Klimbos Veluwe in Apeldoorn is wat je noemt het klimbos der klimbossen. Hier vind je maar liefst 10 verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen!

Klimbos Veluwe is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!
Meer info: https://klimbos.nl/klimbos-veluwe/

Paleis het Loo. Ontdek het prachtige paleis Het Loo. De Oranjes woonden hier meer dan 300 jaar. Er zijn geweldige tuinen  (één van de mooiste van Europa) en prachtige exotische bloemen en planten. Een symmetrische baroktuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting.
Paleis Het Loo is ook kidsproof met leuke speurtochten en een kinderaudiotour waarmee kinderen tijdens hun tour door het paleis een heleboel te weten komen over de historie en de bewoners.
Meer info:  http://paleishetloo.nl

Met de stoomtrein.  Van Apeldoorn naar Dieren. Reis in de tijd en beleef de techniek van vroeger. Stap in een nostalgische stoomtrein en ontdek het prachtige landschap van Apeldoorn en omgeving. Station Beekbergen is het museumstation van de VSM met het stoomdepot en de locomotievenloods. De VSM heeft inmiddels een indrukwekkende materieelpark opgebouwd met daarin een grote collectie oude stoom- en diesellocomotieven en historische rijtuigen.
Meer info: http://www.stoomtrein.org

Radio Kootwijk. Eén van de meest markante gebouwen in Nederland staat in Radio Kootwijk. Het zendgebouw van Radio Kootwijk is in veel opzichten uniek. Het is het eerste in gewapend beton uitgevoerde gebouw in Nederland. Dank zij de vorm en grootte valt het erg op te midden van de Veluwse natuur. Niet voor niets wordt het ook wel “de Kathedraal van de Veluwe” genoemd. Het is een rijksmonument. Je vind het zendgebouw middenin natuurgebied Kootwijkerzand, de grootse actieve zandverstuiving van West-Europa.
Meer info: http://www.hierradiokootwijk.nl/p/home-radio-kootwijk

Wildpark Het Aardhuis. In dit park kan je heerlijk wandelen door de natuur. Grote kans dat je dieren zoals herten en wilde zwijnen tegenkomt! Het Aardhuis is het voormalig jachtchalet van Koning Willem III en bevindt zich in een prachtig wildpark.
Meer info: aardhuis.nl

Cultuurkwartier.  Met o.a. een grote Vue bioscoop, poppodium Gigant, een centrum voor eigentijdse cultuur en CODA Museum is hete Cultuurkwartier een bijzondere plek in het midden van de stad.
Meer info: wwwcultuurkwartier-apeldoorn.nl

Zwitsalterrein. Wist je dat babymerk Zwitsal in 1928 door een Apeldoornse apotheker is opgericht? Aan de Vlijtseweg in Apeldoorn staat een enorm fabriekscomplex, waar vroeger de babyzalfjes van de band rolden. Tegenwoordig wordt het voormalige complex in gebruik genomen door verschillende ondernemers waardoor er een stads en robuust concept in ontstaan, direct aan het Apeldoorn kanaal. Laat je rondleiden bij de Apeldoornse bierbrouwerij de Vlijt en proef de Veluwse Schavuyt. Of ga tweedehands shoppen bij Foenix. Liever actief? Neem dan eens een kijkje bij het E-Kart Center, skatebaan Real-X of ga helemaal los in trampolineparadijs Bounz.
Meer info: zwitsalapeldoorn.nl

Andere activiteiten in de buurt:

 het Nationale Park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum. info: www.hogeveluwe.nl

 Zwemmen kan in verschillende Apeldoornse zwembaden en bij Landall Greenparks.

Ermelo. Museum Het Pakhuis http://www.hetpakhuisermelo.nl

Burgers Zoo: http://www.burgerszoo.nl

Zandfiguren op de Veluwe. Vanaf vrijdag 14 april vindt weer ‘t Veluws Zandsculpturefestijn plaats in Garderen. Thema dit jaar: “Erop uit in eigen land”. Meer info: zandsculpturen.nl

Verder is er vlakbij Assel de schaapskudde van Hoog Buurlo en er zijn wandelroutes.

Meer info op: uitinapeldoorn.nl