Dominique Voesten

"De mooiste ervaring van een kind, een jongere, is de ervaring dat er iemand van hem houdt." Deze uitspraak van Don Bosco kom je in Assel tegen. Letterlijk op een steen in de muur van de Villa, maar je voelt het ook. Assel is een plek waar je welkom bent, waar je mag zijn wie je bent.

Persoonlijk voel ik een diepe verbondenheid met Assel, vanaf het eerste moment dat ik er als twaalf jarige op DeeBeetje-kamp ging. De betrokkenheid bij Assel is altijd groot geweest, als vrijwilliger bij DeeBeetje-kamp en Tieners op Pad maar ik kwam ook graag in de Villa bij Jongeren op Weg.

In mijn werk op een basisschool in Helmond probeer ik het preventief systeem van Don Bosco vorm en inhoud te geven. Ik heb de kans gekregen om de tweejarige cursus ‘Don Bosco en zijn erfgoed’ te volgen in Oud-Heverlee en heb daarna nog de cursus ‘Als leidinggevende de Salesiaanse identiteit waarborgen’ gevolgd. Na jarenlang in het bestuur van Stichting Jeugd- en jongerenvakanties Don Bosco (DeeBeetje-kamp) gezeten te hebben, werd het tijd om het stokje aan anderen over te dragen. Zeker omdat mijn oudste zoon inmiddels ook als vrijwilliger actief werd binnen de DeeBeetje-kampen. Door het ene los te laten kwam er ruimte voor iets anders.

Samen met mijn mede-bestuursleden wil ik me van harte inzetten voor Assel Don Bosco Centrum en alles waar Assel voor staat. Het jongerenwerk nieuw leven inblazen en kijken of we het gedachtegoed van Don Bosco vorm en inhoud kunnen geven op de meeste unieke plek van Nederland:  Assel.